Facebook va dezavantaja postările care “cerșesc“ like-uri și share-uri. Rețeaua socială va lansa și o funcție de reducere la tăcere a anumitor prieteni

Facebook va dezavantaja postările care “cerșesc“ like-uri și share-uri. Rețeaua socială va lansa și o funcție de reducere la tăcere a anumitor prieteni
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 dec 2017

Facebook a anunțat că își va modifica algoritmul de rankare al newsfeed-ului astfel încât postările care cer implicarea utilizatorilor de o manieră evidentă să fie din ce în ce mai puțin vizibile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât paginile, cât și utilizatorii individuali care folosesc așa-numitele momeli menite să crească implicarea publicului vor fi în curând dezavantajate de algoritmul pe baza căruia este stabilită ordinea postărilor în newsfeed.

Vor fi afectate postări precum cele care cer like-uri, share-uri și/sau comentarii pentru a participa la diverse concursuri, formulări de genul “Dă like dacă ești Capricorn” sau “Share dacă ai ochi căprui”.

Modificările algoritmului de rankare vor intra în vigoare în câteva săptămâni și vor penaliza mai tare paginile și utilizatorii care folosesc momelile amintite în mod repetat.

Statele Unite acuză oficial Coreea de Nord ca fiind la originea atacului cibernetic WannaCry CITEȘTE ȘI Statele Unite acuză oficial Coreea de Nord ca fiind la originea atacului cibernetic WannaCry

Conform celor de la Facebook, noua regulă va fi pusă în practică cu ajutorul unui model de învățare mecanică. AI-ul a procesat sute de mii de postări pentru a învăța să deosebească momeli de celelalte postări.

Vor exista și excepții de la regulă. Dacă AI-ul se va dovedi suficient de inteligent pentru a face diferența, nu vor fi penalizate postările care cer implicarea utilizatorilor pentru cauza nobile precum strângeri de fonduri ori găsirea unui copil pierdut.

O altă noutate pe care Facebook o aduce pe acest final de an este așa-numitul buton de Snooze.

Acesta poate fi găsit în meniul contextual asociat butonului cu trei puncte afișat la fiecare postare și permite reducerea la tăcere (ascunderea postărilor) pentru 30 de zile a unei anumite persoane.

Această funcție reprezintă o modalitate de a elimina temporar din newsfeed o persoană stresantă, căreia nu vrei să-i dai unfriend.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ai
inteligenta artificiala