Statele Unite acuză oficial Coreea de Nord ca fiind la originea atacului cibernetic WannaCry

Statele Unite acuză oficial Coreea de Nord ca fiind la originea atacului cibernetic WannaCry
scris 19 dec 2017

La șapte luni distanță, Coreea de Nord este acuzată de oficialii americani pentru atacul cibernetic cunoscut sub numele de WannaCry.

Thomas Bossert, consilierul președintelui american pe teme de securitate națională, a acuzat oficial Coreean de Nord, prin intermediul unui articol în The Wall Street Journal, că s-a aflat în spatele atacului cibernetic WannaCry.

Desfășurat în luna mai a acestui an, WannaCry a fost un atac cibernetic devastator, de tip ransomware, care a afectat deopotrivă instituții guvernamentale, companii sau spitale din întreaga lume.

Marea Britanie: Rețelele de socializare online, folosite la amplificarea impactului atentatelor CITEȘTE ȘI Marea Britanie: Rețelele de socializare online, folosite la amplificarea impactului atentatelor

Încă din luna iunie, la doar o lună după atac, presa americană scria că NSA, National Security Agency, are dovezi clare care arată că atacul a fost inițiat de Coreea de Nord. Thomas Bossert a confirmat acum aceste informații, care au fost întărite și de agențiile altor guverne și firme independente de securitate.

Printre cei care susțin acuzațiile, oficialul casei albe menționează în articolul din The Wall Street Journal guvernul din Marea Britanie și Microsoft, aceasta din urmă fiind una din companiile care au depistat originile atacului.

Conform autorităților europene, atacul cibernetic WannaCry a afectat peste 10.000 de organizații și 200.000 de utilizatori din peste 150 de țări. Sistemul național de sănătate al Marii Britanii și producătorul auto Renault sunt doar două dintre cele mai proeminente entități care au avut de suferit în luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
wanna cry
coreea de nord