Finanțare de 65 milioane dolari pentru un startup AI cu un român printre fondatori

Finanțare de 65 milioane dolari pentru un startup AI cu un român printre fondatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Un startup co-fondat, la Londra, de un IT-ist de origine română, care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială pentru evaluarea pagubelor suferite de mașini și locuințe în urma unor incidente, a obținut o nouă finanțare de 65 de milioane de dolari, condusă de fondul japonez de investiții SoftBank Vision 2, unul dintre cei mai mari investitori în startup-uri tech, la nivel mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La runda de investiții de serie E obținută acum de startup-ul Tractable au mai participat fondurile Insight Partners (SUA) și Georgian (Canada), care mai finanțaseră în trecut compania de tehnologii AI. Astfel, Tractable acumulează investiții totale de peste 180 de milioane de dolari, în cei 9 ani de existență, potrivit Crunchbase.

Compania norvegiană Kahoot!, cumpărată cu 1,72 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Compania norvegiană Kahoot!, cumpărată cu 1,72 miliarde de dolari

Compania a fost deschisă în 2014, la Londra, de programatorul de origine română Răzvan Ranca (director de tehnologie - CTO), alături de Alex Dalyac (CEO) și Adrien Cohen. În anul 2021, Tractable a anunțat că a ajuns unicorn, fiind evaluat la cel puțin 1 miliard de dolari, în urma unei investiții de serie D de 60 de milioane de dolari, arată StartUp Cafe.

Răzvan Ranca avea doar 23 de ani când s-a deschis startup-ul. El a făcut facultatea în Scoția, la Universitatea Edinburgh, iar apoi masteratul, în Anglia, la Cambridge, ambele în informatică.

„Suntem încântați să lucrăm cu Alex, Răzvan și echipa lor, care au fost pionierii aplicării tehnologiilor de inteligență artificială și computer vision pentru a aduce eficiență în procesul de gestionare a daunelor de asigurări. Tractable are deja o tracțiune puternică în sectorul auto, în timp ce sectorul imobiliar reprezintă noua oportunitate interesantă, care este pregătită pentru schimbare”, a declarat Nahoko Hoshino, director de investiții în cadrul SoftBank Investment Advisers.

Tractable oferă un serviciu complex de evaluare a daunelor suferite de automobile și de locuințe, în urma unor accidente sau dezastre naturale, în vederea efectuării reparațiilor sau a acordării de despăgubiri de către firmele de asigurări.

Soluția insurtech a Tractable este folosită de companii mari de asigurări pentru a evalua mai precis și mai eficient daunele.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank vision 2
tractable
răzvan ranca