Florin Cosmoiu, SRI: Gestionarea situațiilor de criză în cazul unui atac cibernetic este foarte dificilă în România

Florin Cosmoiu, SRI: Gestionarea situațiilor de criză în cazul unui atac cibernetic este foarte dificilă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2016

Gestionarea situațiilor de criză în cazul unui atac cibernetic este foarte dificilă în România, a declarat, joi, Florin Cosmoiu, directorul Centrului Cyberint, din Serviciul Român de Informații (SRI), într-o conferință de specialitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Trebuie create instituții și proceduri, metode, pentru răspunsuri la incidentele de securitate cibernetică și la situațiile de criză. În ceea ce privește răspunsul la incidentele de securitate cibernetică, România a creat CERT-RO, dar gestionarea situațiilor de criză este una foarte dificilă. Să nu uităm că în 2007 au fost niște atacuri masive în Estonia, unde s-a iscat un război cibernetic și nu știu cât de pregătiți suntem pentru o asemenea provocare. Să amintesc și 2008 - Georgia, unde înaintea atacului terestru, atacului armat, războiul clasic a fost precedat de un război cibernetic. Trebuie să avem în vedere aceste aspecte', a spus Cosmoiu.

Potrivit acestuia, creșterea nivelului se securitate cibernetică nu poate fi realizată de o instituție, ci trebuie realizat cu totul, atât instituțiile publice din România cât și mediul privat.

"Pentru creșterea capabilităților trebuie dezvoltată o piață de securitate cibernetică, să definim standarde și acestea să funcționeze după niște principii corecte', a explicat oficialul SRI.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
florin cosmoiu
sri
atac cibernetic