Forumurile Reddit își vor întrerupe activitatea începând de luni, ca formă de protest la deciziile recente ale companiei

Forumurile Reddit își vor întrerupe activitatea începând de luni, ca formă de protest la deciziile recente ale companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2023

Sute de forumuri Reddit au „stins luminile” deja și alte câteva mii sunt așteptate să facă același lucru luni, într-un protest masiv împotriva CEO-ului companiei, cerut de utilizatori și organizat de moderatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni va începe protestul utilizatorilor și moderatorilor Reddit, anunțat și organizat în ultimele zile, după ce compania a decis scumpirea masivă a prețurilor de acces prin intermediul API-urilor.

Impusă din scurt și fără vreo avertizare prealabilă, măsura va duce la scumpirea de mai multe zeci de ori a sumelor plătite pentru accesul API-urilor, ceea ce va face ca multe aplicații de Reddit să se închidă.

Mai multe aplicații de Reddit se închid la sfârșitul lunii CITEȘTE ȘI Mai multe aplicații de Reddit se închid la sfârșitul lunii

Mai multe aplicații dintre cele mai populare, printre care Apollo, Sync și rif if fun, au anunțat că se vor închide de la 30 iunie, pentru că nu-și permit să plătească milioane de dolari pe lună.

Spiritele au fost inflamate și mai mult de o sesiune de discuții AMA (Ask Me Anything) cu șeful Reddit, Steve Huffman. În loc să încerce să discute diplomatic cu utilizatorii și moderatorii, acesta a avut o atitudine agresivă față de dezvoltatori și nesinceră față de utilizatorii care i-au adresa întrebări, fiind prins cu minciuni în mai multe rânduri.

Peste 200 de forumuri (reddit-uri) și-au întrerupt deja activitatea, iar alte peste 4.500 de forumuri au anunțat că vor face același lucru luni. Există multe alte forumuri ai căror moderatori sunt așteptați să facă un anunț similar.

La protest participă unele dintre cele mai populare forumuri ale rețelei sociale, precum r/funny, cu peste 40 de milioane de utilizatori, și forumuri cu peste 30 de milioane de utilizatori cum sunt r/aww, r/gaming, r/Music, r/Pics și r/todayilearned.

Protestul începe luni, 12 iunie, dar nu se va opri, spun moderatorii, până când Reddit, printre altele, nu va reveni asupra scumpirii prețurilor de acces pentru API-uri și nu va îmbunătăți facilitățile pentru persoanele cu probleme de vedere.

Spre deosebire de celelalte mari platforme sociale, Reddit se bazează pe moderatori - persoane care organizează forumurile și moderează conținutul din pasiune, fără să fie plătiți pentru asta.

Scumpirea operată de Reddit este văzută ca o măsură anti-utilizatori și anti-moderatori, pentru că va obstrucționa aplicațiile terțe, apreciate nu doar de utilizatorii simpli, dar necesare și moderatorilor, deoarece includ instrumente de gestionare și moderare a forumurilor pe care platforma socială nu le are.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
api
protest