Fossil iese de pe piața smartwatch-urilor

Fossil iese de pe piața smartwatch-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 ian 2024

Fossil, unul din producătorii tradiționali de ceasuri care și-a încercat norocul și pe piața de smartwatch-uri, anunță că o va părăsi pe aceasta din urmă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După mai multe luni de speculații, în care mai multe surse au susținut că Fossil renunță la smartwatch-uri, decizia a fost anunțată oficial de compania americană.

Fossil a confirmat pentru jurnaliștii de la The Verge că renunță la piața de smartwatch-uri și nu va mai lăsa vreun model nou după Gen 6.

Fortnite va reveni pe iPhone CITEȘTE ȘI Fortnite va reveni pe iPhone

În schimb, compania promite că modelele actuale vor mai beneficia de update-uri vreme de câțiva ani, fără să spună exact despre ce modele este vorba.

Oficialii Fossil numesc decizia una strategică, menită să redirecționeze resursele către elementele esențiale ale afacerii, care înseamnă ceasuri tradiționale, bijuterii și accesorii din piele.

Decizia nu este neapărat una surprinzătoare, ținând cont că producătorul american nu a mai lansat un model nou din 2021, când a ieșit pe piață cu Gen 6.

Smartwatch-urile Fossil au fost considerate unele dintre cele mai frumoase de pe piață, principalele lor neajunsuri având de a face cu autonomia redusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
fossil
smartwatch