Spotify: Concesiile făcut de Apple în Uniunea Europeană sunt o farsă

Spotify: Concesiile făcut de Apple în Uniunea Europeană sunt o farsă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 ian 2024

Marii dezvoltatorii de aplicații nu par mulțumiți de schimbările propuse de Apple pentru a se conforma cu noua legislație europeană, iar Spotify nu ezită să arunce critici dure.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La doua zile după ce Apple a făcut publice schimbările pe care le va opera din martie în Uniunea Europeană, timp în care s-au făcut calcule, Spotify a ieșit cu o comunicare în care folosește termeni duri pentru a caracteriza planul Apple.

Pe partea financiară, Apple va oferi un nou sistem de taxare, ca alternativă la cel vechi, care va rămâne și el în vigoare. Noul sistem, printre altele, include o taxă de 0,5 euro pentru fiecare instalare și actualizare a aplicațiilor care au peste un milion de utilizatori.

Apple a anunțat mai multe concesii în Uniunea Europeană, inclusiv magazine terțe de conținut CITEȘTE ȘI Apple a anunțat mai multe concesii în Uniunea Europeană, inclusiv magazine terțe de conținut

Spotify spune că primele calcule arată că noile condiții ar putea să-i crească și de 10 ori costurile de achiziționare a noilor utilizatori în Europa.

Compania suedeză crede că Apple intenționat a creat noile reguli atât de dure, pentru a forța dezvoltatorii să aleagă să folosească în continuare vechiul plan tarifar.

De aceea, Spotify numește schimbările Apple „o farsă completă” și „o extorcare”.

Spotify mai spune că planul Apple nu respectă principiile Uniunii Europene și că acesta ar trebui respins de Comisia Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
apple
uniunea europeană
iphone