FOTO Centrul european pentru securitate cibernetică, prima agenție UE cu sediul în România, inaugurat oficial

FOTO Centrul european pentru securitate cibernetică, prima agenție UE cu sediul în România, inaugurat oficial
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 mai 2023

Centrul European de Competențe în materie de Securitate Cibernetică (ECCC), prima agenție UE cu sediul în România, va fi inaugurat oficial marți, la doi ani și jumătate după ce Bucureștiul a fost selectat pentru a găzdui noua agenție ce va  dezvolta și coordona proiectele de securitate cibernetică ale UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrul își are sediul în campusul Universității Politehnice.

Capitala României a concurat cu șase orașe europene pentru găzduirea noului centru de securitate cibernetică, printre care München (Germania), Bruxelles (Belgia) și Leon (Spania), fiind preferată grație ecosistemului puternic în domeniu.

GRAFIC Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor se apropie de 1.000 de dolari CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor se apropie de 1.000 de dolari

Potrivit Comisiei Europene, noua agenție este responsabilă de gestionarea fondurilor UE pentru securitatea cibernetică pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special de adoptarea programelor de lucru în domeniul securității cibernetice, precum și de gestionarea proiectelor cibernetice în cadrul programului Europa digitală și al programului Orizont Europa.

În plus, va gestiona proiecte privind centrele de operațiuni de securitate, ca parte a propunerii Comisiei de instituire a unui scut cibernetic european, și va colabora cu o rețea de centre naționale de coordonare, care vizează crearea unui ecosistem pentru inovare și competitivitate în domeniul securității cibernetice în întreaga UE. 

Ceremonia de inaugurare va fi transmisă online, la eveniment fiind așteptați premierul Nicolae Ciucă și înalți funcționari ai Comisiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrul european securitate cibernetica
eccc
inaugrare sediu eccc
centrul cyber ue
bucuresti
agentie ue
centru cibernetic