FOTO Huawei își anunță al doilea smartphone pliabil. Compania întoarce foaia

FOTO Huawei își anunță al doilea smartphone pliabil. Compania întoarce foaia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2021

Aflată în mare dificultate din cauza embargoului impus de Statele Unite, compania chineză, Huawei, va prezenta spre finalul acestei luni un nou produs din seria de smartphone-uri pliabile Mate X.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numit simplu, Mate X2, noul smartphone pliabil al celor de la Huawei va fi prezentat oficial pe 22 februarie. Anunțul a fost făcut pe contul oficial de pe rețeaua socială chineză, Weibo.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Lipsesc detaliile legate de viitorul produs al companiei, însă, din imaginea care însoțește anunțul oficial este clar că plierea, de data aceasta, va pune ecranul la interior.

Practic, Huawei întoarce foaia și folosește plierea în sens opus față de primul model al seriei, la care ecranul rămânea pe exterior în urma plierii.

Piața Chromebook-urile a crescut de peste 4 ori CITEȘTE ȘI Piața Chromebook-urile a crescut de peste 4 ori

Noua abordare este surprinzătoare, deoarece Huawei a fost un critic al plierii spre interior, cum este cazul device-urilor Samsung, spre exemplu. Cei de la Huawei spuneau, anul trecut, că plierea spre interior crează prea multe probleme și poate genera defectarea ecranului și a balamalelor.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Mate 2X va folosi exact construcția pe care Huawei o considera problematică și va fi interesant de văzut dacă producătorul chinez va întâmpina problemele de care s-a lovit Samsung, care a fost nevoit să amâne cu mai multe luni lansarea primului model Fold, după ce s-au descoperit mai multe probleme de construcție grave.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Lansarea noului flagship pliabil vine într-o perioadă în care circulă mai multe zvonuri legate de o posibilă vânzare a seriilor P și Mate - zvonuri negate până acum de producătorul chinez.

Este o perioadă dificilă pentru Huawei, a cărei cotă de piață în China, singura regiune în care a mers bine chiar și după impunerea restricțiilor americane, a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 44% de la an.

FOTO Huawei își anunță al doilea smartphone pliabil. Compania întoarce foaia

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone pliabil
mate