Instagram adaugă o funcție de recuperare a postărilor șterse

Instagram adaugă o funcție de recuperare a postărilor șterse
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2021

Pentru a-și proteja utilizatorii de pierderea postărilor proprii șterse din greșeală, sau în urma unui hack, Instagram nu va mai elimina direct postările utilizatorilor săi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instagram lansează “recently deleted”, o funcție ce permite utilizatorilor să recupereze postările șterse din diverse motive. Orice postare ștearsă va intra în noua secțiune de unde va putea fi recuperată înainte de a fi ștearsă complet.

Postările șterse vor fi păstrate timp de 30 de zile în “recently deleted”, înainte de a fi eliminate permanent. În tot acest timp, utilizatorul poate recupera oricare din postările ajunse aici.

Autentificarea facială pe iPhone se va face cu ajutorul Apple Watch CITEȘTE ȘI Autentificarea facială pe iPhone se va face cu ajutorul Apple Watch

Noua facilitate poate fi văzută ca un Recycle Bin temporar și funcționează la fel ca funcțiile similare din multe aplicații, precum Apple Photos ori Google Photos, care nu elimină imediat conținutul șters de utilizator, ci îl păstrează o perioadă, timp în care poate fi recuperat.

În cazul Instagram, aceasta are un dublu rol de protecție. Pe de o parte, utilizatorul este protejat, astfel, de propriile erori, precum ștergerea din greșeală a unei postări.

Pe de altă parte, este o măsură de protecție în cazul în care utilizatorul pierde accesul asupra propriului cont, ca urmare a unui hack. Chiar dacă hackerul îi șterge unele dintre postări, utilizatorul își poate recupera contul și postările șterse în cele 30 de zile în care acestea sunt păstrate în “recently deleted”.

Recuperarea postărilor șterse se va face doar după ce utilizatorul parcurge un pas suplimentar pentru verificarea identității, care va implica comunicarea prin SMS sau email. Acest pas nu vine în locul protecției 2FA, ci o completează.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
postări