FOTO Instagram testează o nouă interfață web

FOTO Instagram testează o nouă interfață web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 nov 2022

Instagram se ocupă, în sfârșit, de interfața web platformei și extinde totodată și funcționalitatea acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Versiunea web a Instagram a primit un upgrade semnificativ, care este, deocamdată, doar în teste. Asta înseamnă că nu toți utilizatorii beneficiază de acesta în momentul de față.

Cea mai vizibilă noutate este meniul lateral care conține butoane pentru cele mai importante secțiuni ale rețelei și pentru postarea conținutului. De aici pot fi accesate inclusiv notificările și mesajele.

Twitter: Jumătate dintre angajați, puși de Musk \ CITEȘTE ȘI Twitter: Jumătate dintre angajați, puși de Musk "pe liber" - document intern

Un meniu lateral are mult mai mult sens pe web, decât unul plasat în partea de jos sau de sus a ecranului. Asta pentru că, în acest fel, este ocupat mai eficient spațiul ecranelor late ale PC-urilor.

Funcția de postare a conținutului a fost unificată și poate fi folosită atât pentru imagini, cât și pentru video. Pot fi postate inclusiv Reel-uri, existând mai multe opțiuni privind raportul de imagine pe care utilizatorul îl poate alege.

Versiunea web a platformei pare să se miște și mai bine acum, ceea ce înseamnă că au fost aduse optimizări codului.

Nu se știe, deocamdată, când va fi lansată pentru toți utilizatorii noua interfață web a platformei sociale care tocmai a depășit pragul de 2 miliarde de utilizatori.

FOTO Instagram testează o nouă interfață web

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
instagram
social media