FOTO Românii, vizați de mesaje cu oferte false de angajare

FOTO Românii, vizați de mesaje cu oferte false de angajare
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2022

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că utilizatori din România continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroși utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecționau potențialele victime către o conversație pe WhatsApp, în ultimele zile aplicația de mesagerie preferată de atacatori este Telegram”, au transmis specialiștii.

VIDEO Sony a prezentat Xperia 1 IV, un smartphone cu zoom continuu CITEȘTE ȘI VIDEO Sony a prezentat Xperia 1 IV, un smartphone cu zoom continuu

”De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi ‘clienți', la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori”, au mai transmis specialiștii. 

FOTO Românii, vizați de mesaje cu oferte false de angajare

 

viewscnt
Afla mai multe despre
angajare
telegram
atac cibernetic