FOTO Samsung a prezentat două noi smartwatch-uri, care deschid un nou capitol pentru compania coreeană

FOTO Samsung a prezentat două noi smartwatch-uri, care deschid un nou capitol pentru compania coreeană
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 aug 2021

Alături de cele două noi smartphone-uri pliabile, Samsung a anunțat și două noi ceasuri inteligente, care fac trecerea de la propriul sistem de operare, la cel dezvoltat de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În urmă cu mai multe luni, Samsung anunța că va renunța la Tizen, propriul său sistem de operare, și își va trece ceasurile pe Wear OS, sistemul dezvoltat de Google. Acum, compania coreeană anunță primele două smartwatch-uri din noua epocă, Galaxy Watch4 și Galaxy Watch4 Classic.

Este o mutare riscantă pentru Samsung, care avea în Tizen un sistem de operare mult superior lui Wear OS. Înțelegerea dintre cele două companii, care, cel mai probabil, implică și o sumă mare de bani pentru compania coreeană, pare să favorizeze mai mult Google, care a ignorat această piață vreme de mai mulți ani, iar acum încearcă să revină cu ajutorul Samsung.

VIDEO&FOTO Samsung și-a prezentat noile smartphone-uri pliabile, Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung și-a prezentat noile smartphone-uri pliabile, Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3

Cu această ocazie, Samsung trece la o strategie cu două modele care poartă brandul Galaxy Watch și renunță la Watch Active. Galaxy Watch4 este modelul mai ieftin, în vreme ce Galaxy Watch4 Classic este flagship-ul.

Cea mai mare deosebire dintre cele două ceasuri vine din faptul că Galaxy Watch4 Classic folosește o ramă rotativă pentru controlul dispozitivului, în vreme ce Galaxy Watch4 suportă comenzi touch și nu are o ramă fizică

Cele două modele au, în mare parte, dotări tehnice similare. Ambele folosesc chipsetul pe 5nm Exynos W920, 1,5GB RAM și 16GB stocare. Bateria diferă în funcție de dimensiunea aleasă, însă, Samsung promite o autonomie în jur de 40 de ore.

Niciunul din cele două modele nu are 5G, Samsung considerând că, pentru cantitatea mică de date transferată de ceasuri, LTE este o opțiune mai bună, inclusiv pentru autonomie.

Cele două ceasuri folosesc Wear OS 3, pentru care Samsung a aplicat propria interfață grafică, One UI Watch, așa cum face și în cazul smartphone-urilor cu Android.

Cea mai vizibilă schimbare la nivel de software pare să fie apariția aplicațiilor Google, probabil una din clauzele înțelegerii dintre cele două companii - Google încearcă, astfel, să-și impună cu forța propriile aplicații și în ceea ce privește ceasurile inteligente.

Ceasurile Samsung folosesc un nou senzor BioActive, capabil să depisteze fibrilația atrială și să măsoare nivelul de oxigen din sânge. În anumite piețe, acestea vor măsura și tensiunea arterială.

Galaxy Watch4 va costa de la 250 de dolari, iar prețurile pentru Galaxy Watch4 Classic vor începe de la 350 de dolari. Ambele vor fi disponibile din 27 august.

FOTO Samsung a prezentat două noi smartwatch-uri, care deschid un nou capitol pentru compania coreeană

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartwatch
galaxy watch4