FOTO Un producător chinez lansează un smartphone cu ecrane pe ambele fețe

FOTO Un producător chinez lansează un smartphone cu ecrane pe ambele fețe
scris 12 dec 2018

Chinezii de la Vivo au prezentat un smartphone cu Android dotat cu două ecrane, câte unul pe fiecare parte.

NEX Dual Display Edition, așa cum sugerează și numele, are două ecrane pe cele două fețe ale device-ului. Producătorul chinez a considerat folosirea celor două ecrane ca fiind o soluție la problema bretonului.

Majoritatea producătorilor de telefoane au ales soluția bretonului pentru a păstra camera foto frontală și a mări în același timp proporția ecranului. Mai nou, unele din telefoanele ce urmează a fi lansate anul viitor vor avea pur și simplu o gaură în ecran special făcută pentru camera foto.

Însă, chinezii de la Vivo au altă soluție pentru această problemă. În locul unui ecran cu breton sau gaură, aceștia au montat două ecrane, câte unul pe fiecare parte a telefonului.

Ecranul principal acoperă aproape în întregime fața dispozitivului și nu are nici breton și nici gaură pentru cameră foto frontală pentru că nu există cameră frontală. Singura cameră (duală) se află pe spatele device-ului.

Tot pe spate se află al doilea ecran. Acesta ocupă o proporție mai mică din suprafața telefonului, însă face loc camerei foto duale și senzorilor. Ideea este ca telefonul să fie pur și simplu întors pe cealaltă parte atunci când se dorește realizare unui selfie.

Ecranul principal are 6,39 inch, iar cel de pe spate măsoară 5,49 inch. Ambele au rezoluție 1080p.

Există trei moduri prin care se poate face trecerea de la un ecran la celălalt: un buton fizic, un shortcut pe desktop și un swipe cu trei degete pe ecran.

VIDEO Șeful Google, audiat în Congresul SUA pentru acuzații de cenzură și părtinire politică CITEȘTE ȘI VIDEO Șeful Google, audiat în Congresul SUA pentru acuzații de cenzură și părtinire politică

Cele două ecrane au permis implementare unui așa-zis mod oglindă: când i se face poză unei persoane, ecranul dinspre aceasta afișează ceea ce vede și fotograful pe cealaltă parte.

Altfel, NEX Dual Display Edition are dotări standard de flagship, cu Snapdragon 845, 10 GB memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. Bateria are o capacitate de 3.500 mAh, iar senzorul de amprente este integrat în ecran.

Smartphone-ul va fi vândut în China începând cu 29 decembrie, unde va costa 4,998 yuan (aproximativ 3.000 de lei). Producătorul are planuri și pentru o lansare globală, însă nu a precizat când va avea loc aceasta.

FOTO Un producător chinez lansează un smartphone cu ecrane pe ambele fețe

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
vivo