FOTO YouTube va avea un abonament special pentru cei sătui de reclame

FOTO YouTube va avea un abonament special pentru cei sătui de reclame
scris 3 aug 2021

Cel mai mare site de video și, probabil, site-ul cu cele mai multe reclame din lume, YouTube, va permite utilizatorilor săi să plătească strict pentru a scăpa de acestea.

YouTube a început să testeze în Europa un nou tip de abonament lunar, diferit de Premium. Spre deosebire de Premium, noul abonament oferă o singură facilitate: scutește utilizatorul de reclame.

Google, care cândva penaliza site-urile cu prea mult Adsense, dar care a ajuns să umple la refuz YouTube de reclame, este conștient de relația neprietenoasă dintre numeroasele reclame și utilizatorii YouTube.

Piața smartphone-urilor a crescut și în al doilea trimestru CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor a crescut și în al doilea trimestru

Acesta este contextul în care un abonament, doar cu funcția de blocare a reclamelor, are sens. Numit Premium Lite, acesta nu oferă funcții precum redarea în fundal sau download-ul clipurilor, ci doar elimină reclamele din toate versiunile site-ului, de la desktop, până la aplicațiile mobile și TV.

Testat în mai multe țări nordice, Premium Lite promite eliminarea reclamelor pentru 7 euro pe lună. Noul abonament este mai ieftin cu 5 euro decât YouTube Premium în țările nordice.

În România, YouTube Premium costă 35 de lei pe lună, adică aproximativ 7 euro. Asta înseamnă că Premium Lite ar trebui să ajungă la noi undeva în jur de 3 euro pe lună.

FOTO YouTube va avea un abonament special pentru cei sătui de reclame

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
abonament
reclame