Furnizorul de servicii IT adesso intră în România

Furnizorul de servicii IT adesso intră în România

Burak Bari, Directorul general al adesso Turcia

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2022

Furnizorul de servicii IT adesso continuă procesul de extindere în Europa prin înființarea unei filiale la București. Cu această nouă reprezentanță locală din sud-estul Europei, compania adesso este prezentă acum în 13 țări europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua filială adesso Romania are sediul în București. Aproximativ 600 din cei peste 7.500 de angajați ai grupului adesso lucrează în filialele „SmartShore” ale adesso din Turcia, Bulgaria și Spania, pentru clienții din Europa.

VIDEO Pixel 6a poate fi deblocat cu ușurință de persoane neautorizate CITEȘTE ȘI VIDEO Pixel 6a poate fi deblocat cu ușurință de persoane neautorizate

Experții IT lucrează la proiecte de digitalizare ca parte a unor echipe internaționale, parțial la sediul clientului (în special în țările vorbitoare de limba germană), dar și de la distanță, din birourile SmartShore ale adesso din Istanbul, Sofia, Barcelona, Madrid și Jeréz.

În ultimii ani, SmartShore a crescut spectaculos ca importanță în cadrul Grupului adesso. În mod special filiala din Turcia, înființată din 2013, și-a asumat rolul de lider. Anul trecut, filiala turcă, care înregistrează o creștere organică rapidă și care are în prezent aproximativ 450 de angajați, a realizat o cifră de afaceri totală de aproape 14 milioane de euro. Un procent impresionant, de 45% din această cifră de afaceri, a provenit numai din proiectele clasice SmartShore.

Pentru Dirk Pothen, membru al Consiliului de conducere a adesso SE, extinderea „SmartShore Delivery Center” către România reprezintă un pas important în continuarea internaționalizării companiei adesso: „România este o alternativă convingătoare, mai ales pentru clienții care doresc să-și dezvolte proiectele doar în interiorul granițelor Uniunii Europene. Compania adesso continuă să aibă o rată de succes a recrutării cu mult peste medie, în ciuda lipsei de forță de muncă calificată în țările vorbitoare de limba germană, însă accesul la piața atractivă de candidați din România ne sporește și mai mult capacitatea de extindere”.

Burak Bari adaugă: „Experții IT români bine pregătiți din filiala de la București pot consolida echipele și capacitățile pentru proiecte nearshore sensibile la costuri. Derulăm deja interviuri cu candidații și suntem încrezători că vom reuși să recrutăm foarte repede specialiști dedicați și personal debutant. Pentru că adesso a atras deja atenția și s-a recomandat ca un angajator atractiv, obținând certificarea Great Place to Work® și ocupând o poziție de top în competiția ‚Best Workplaces in Europe 2020‘ (locul 5)*”.

Peste 40 de universități tehnice din România pregătesc în fiecare an aproximativ 5.000 de informaticieni și ingineri în domeniul informaticii, cei mai mulți dintre aceștia având, de asemenea, cunoștințe de limba germană și engleză. Acești factori, precum și costurile relativ scăzute cu salariile au făcut ca România să devină o țară foarte interesantă pentru întreaga industrie a tehnologiei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
adesso
it