Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mar 2021

Ericsson investește constant în activitatea de cercetare, dezvoltare și leadership tehnologic și, în urma acestui efort, compania suedeză a reușit să asigure furnizarea de echipamente pentru cele mai multe rețele 5G live la nivel internațional, pe 5 continente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit datelor companiei, cheltuielile în zona R&D au crescut la 3,92 miliarde de euro în cursul anului 2020, cea mai mare parte fiind dedicată  segmentului “networks”, prin prisma investițiilor într-un portofoliu mai larg de antene si soluții 5G. De asemenea, la finele anului 2020, numărul salariaților dedicați segmentului R&D a urcat la 26.200, de la 25.100 în 2019, iar numărul brevetelor a continuat să sporească și a depășit pragul de 57.000, comparativ cu 54.000 în 2019.

Cu 37 de centre de cercetare și dezvoltare în 15 țări, Ericsson investește peste 17% din veniturile anuale în zona R&D.

Ne depășim constant limitele în materie de tehnologie și, în colaborare cu partenerii noștri, scriem istorie. Dezvoltarea continuă și orientarea clară către clienți ne-au determinat să creăm o platformă 5G care să sprijine nu doar tranziția la tehnologia 5G, ci și tehnologiile în cloud de astăzi, precum Cloud RAN și Cloud Core. Datorită investițiilor semnificative în cercetare și dezvoltare, am reușit să devenim lideri în domeniul tehnologic și al eficienței costurilor, ceea ce a condus apoi la un portofoliu 5G solid, o prezență mai puternică pe piață și o platformă pe care să ne bazăm pe viitor”, a declarat Fredrik Jejdling, vicepreședinte executiv și Head of Business Area Networks în cadrul Ericsson.

Rezultatele acestei strategii au fost recunoscute în ediția 2021 a raportului Gartner Magic Quadrant privind infrastructura de rețea 5G pentru furnizorii de servicii de comunicații.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Lider 5G în 2020

În prezent, Ericsson este lider în domeniul 5G, cu peste 130 de acorduri comerciale și 79 de rețele live pe cinci continente. Raportat la numărul total de rețele/servicii 5G la nivel internațional, care conform https://gsacom.com/ se situează la 144, tehnologia Ericsson 5G este prezentă în mai mult de jumătate din rețelele comerciale live 5G disponibile.

Platforma 5G, care cuprinde soluțiile Ericsson Radio System, 5G Core, Orchestration și 5G Transport, precum și servicii profesionale, a permis companiei să-și mențină poziția pe piața de profil și să accelereze implementarea tehnologiei 5G la nivel mondial.

În fiecare an, firma de cercetare de piață Gartner evaluează și clasifică ofertele vendorilor de tehnologii wireless, iar raportul din 2021 desemnează Ericsson ca lider în ceea ce privește infrastructura de rețea 5G.

Soluții 5G mai bune

La ora actuală, peste un miliard de oameni locuiesc în zone cu acoperire 5G, reprezentând 15% din populația lumii. Până la sfârșitul anului 2026, Ericsson anticipează că vor fi 3,5 miliarde de abonamente 5G la nivel global, ceea ce ar însemna aproximativ 40% din toate abonamentele mobile de la acea vreme. 

Mai multe date și cifre despre tehnologia 5G sunt disponibile în cea mai recentă ediția a raportului Ericsson Mobility.

După ce mai multe țări au ajuns în stadii incipiente cu implementările 5G, a venit momentul ca acestea să fie extinse. Rețelele wireless 5G de înaltă performanță sunt necesare pentru o gamă largă de scenarii de utilizare, incluzând comunicațiile critice, și nu în ultimul rând pentru a sprijini redresarea economică și socială în urma pandemiei. Tehnologia 5G oferă oportunități imense, facilitând transformarea digitală și inovația, care vor stimula, la rândul lor, dezvoltarea afacerilor, în beneficiul a sute de milioane de consumatori. 

Disclaimer Gartner: Gartner nu susține niciun vendor, produs sau serviciu descris în publicațiile  și cercetările sale și nu recomandă utilizatorilor de soluții și dispozitive tehnologice să selecteze furnizorii care obțin cele mai bune evaluări sau alte desemnări/recunoașteri. Publicațiile de cercetare Gartner reflectă opiniile organizației de cercetare Gartner și nu trebuie interpretate ca declarații de fapt. Gartner declină toate garanțiile, exprimate sau implicite, cu privire la această cercetare, inclusiv orice garanții de comercializare sau adecvare pentru un anumit scop. 

Citiți mai multe în Gartner 2021 Magic Quadrant

viewscnt
Afla mai multe despre
gartner magic quadrant
ericsson
5g