George Soros atrage atenția că rețelele de socializare pot duce la un "control totalitar"

George Soros atrage atenția că rețelele de socializare pot duce la un "control totalitar"
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2018

Investitorul american George Soros s-a folosit de discursul său în fața liderilor mondiali reuniți la Davos pentru a critica rețelele de socializare pentru practici exploatatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rețelele de socializare stimulează "în mod deliberat dependența de serviciile pe care le oferă", a spus el, scrie Agerpres. "Companiile de social media influențează oamenii să renunțe la autonomie. Puterea de a modela atenția oamenilor este tot mai mult concentrată în mâinile câtorva companii", a adăugat Soros.

Facebook vrea să își cunoască mai bine utilizatorii: a cumpărat un startup care permite verificarea identității prin tehnologii biometrice CITEȘTE ȘI Facebook vrea să își cunoască mai bine utilizatorii: a cumpărat un startup care permite verificarea identității prin tehnologii biometrice

"Însă la orizont se întrevede o perspectivă și mai alarmantă. Ar putea exista o alianță între statele autoritare și aceste monopoluri IT uriașe și pline de date, care ar aduce laolaltă sisteme incipiente de supraveghere corporatistă și un deja dezvoltat sistem de supraveghere susținut de stat", a mai declarat Soros.

"Asta ar putea duce la o rețea de control totalitar la care nici măcar Aldous Huxley sau George Orwell nu s-ar fi putut gândi", a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
soros
retele de socializare