Germania restricționează colectarea de date de către Facebook

Germania restricționează colectarea de date de către Facebook
scris 7 feb 2019

Autoritățile din Germania au ordonat joi companiei Facebook să își restricționeze activitățile de colectare a datelor. Biroul Federal pentru Carteluri a decis, în urma unei anchete care a durat trei ani, că rețeaua socială respectivă abuzează de poziția dominantă pe piață pentru a obține date ale utilizatorilor fără consimțământul acestora, informează Reuters.

Bundeskartellamt - autoritatea pentru controlul concurenței - a obiectat în special față de modul în care Facebook colectează date de la aplicații proprii, cum ar fi WhatsApp și Instagram, sau ale unor terți. O altă practică abuzivă este, potrivit biroului, urmărirea online a persoanelor care nici măcar nu utilizează Facebook, cu ajutorul opțiunilor "like" ("îmi place") și "share" ("distribuie"). Datele provenite de la WhatsApp și Instagram vor putea fi alocate Facebook doar cu consimțământul voluntar al utilizatorilor; acordul va fi necesar și pentru colectarea de date de la alte site-uri de internet, scrie Agerpres.

BNR explică decizia de menținere a dobânzii cheie. Inflația va continua să scadă, incertitudini și riscuri fiind aduse de noile măsuri fiscale și bugetare și de nefinalizarea bugetului CITEȘTE ȘI BNR explică decizia de menținere a dobânzii cheie. Inflația va continua să scadă, incertitudini și riscuri fiind aduse de noile măsuri fiscale și bugetare și de nefinalizarea bugetului

"Pe viitor, Facebook nu va mai avea permisiunea de a-și obliga utilizatorii să accepte colectarea practic nelimitată a datelor și atribuirea datelor din afara Facebook conturilor lor de Facebook", a explicat șeful biroului, Andeas Mundt.

Facebook a anunțat că va contesta decizia Bundeskartellamt.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
facebook