Gigantul chinez Baidu a lansat robotul conversațional Ernie Bot, ca răspuns la ChatGPT

Gigantul chinez Baidu a lansat robotul conversațional Ernie Bot, ca răspuns la ChatGPT
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2023

Gigantul chinez de internet Baidu a lansat robotul conversațional Ernie Bot, răspunsul său la americanul ChatGPT, disponibil deocamdată doar pentru piața chineză, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Suntem încântați să anunțăm că Ernie Bot este acum pe deplin disponibil pentru publicul larg, începând cu 31 august", a transmis Baidu într-un comunicat.

Apple a anunțat când va prezenta iPhone 15 CITEȘTE ȘI Apple a anunțat când va prezenta iPhone 15

"În plus față de Ernie Bot, Baidu învață să lanseze o serie de noi aplicații născute din inteligența artificială care le vor permite utilizatorilor să experimenteze pe deplin cele patru capacități de bază ale inteligenței artificiale generative: înțelegere, producție, raționament și memorie", a adăugat compania.

Start-up-ul californian OpenAI lansase în noiembrie 2022 ChatGPT, un sistem conversațional ("chatbot") capabil să formuleze răspunsuri detaliate pe o gamă largă de subiecte sau să redacteze eseuri în câteva secunde, scrie News.ro.

Isprăvile lui ChatGPT sunt urmărite cu pasiune în China, unde interfața este totuși blocată fără un software de tip VPN și un număr de telefon străin.

Baidu, din China, a fost primul din țara sa care anunța că lucrează la un echivalent local al ChatGPT, pe care l-a prezentat în martie.

Dar versiunea sa beta a fost inițial disponibilă doar în mod limitat, în mandarină și în anumite dialecte chinezești.

Tencent, campionul internetului și al jocurilor video, și Alibaba, pionierul comerțului online, au anunțat, de asemenea, că lucrează la acest subiect.

În fața acestei euforii pentru aceste noi instrumente, China a anunțat în aprilie că va impune o "inspecție de siguranță" a instrumentelor de inteligență artificială înainte de a autoriza introducerea lor pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
ernie bot