GitHub: 92% dintre programatori folosesc inteligența artificială

GitHub: 92% dintre programatori folosesc inteligența artificială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2023

Platforma de găzduire a codului deținută de Microsoft GitHub spune că un număr covârșitor de mare de programatori folosesc deja instrumente bazate pe inteligența artificială pentru a scrie cod.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Cu scopul de a încerca să afle cât de populare sunt instrumentele de AI în rândul programatorilor, GitHub a realizat un sondaj la care au participat 500 de programatori din Statele Unite.

În urma sondajului a reieșit că 92% dintre cei chestionați folosesc deja soluții software bazate pe inteligența artificială pentru a scrie cod.

Serviciile online Microsoft, afectate de un atac DDoS CITEȘTE ȘI Serviciile online Microsoft, afectate de un atac DDoS

70% dintre cei chestionați răspund afirmativ când sunt întrebați dacă aceste instrumente le sunt de folos în scrierea codului.

AI-ul generativ nu este tocmai recomandat pentru programare. În multe cazuri a fost scos în evidență faptul că aceste instrumente generează un cod problematic, cu lacune serioase de securitate.

De aceea, întrebarea pe care și-o pun experții acum este dacă folosirea AI-ului în acest moment pentru scrierea codului reprezintă o soluție inteligentă sau este doar rezultatul lenii unor programatori cărora nu le pasă de consecințe.

Cert este că există un trend clar în acest sens și că din ce în ce mai mulți programatori apelează la AI-ul generativ pentru a scrie cod.

Din această cauză, Stack Overflow, o resursă importantă pentru programatori, și-a văzut traficul scăzând în ultima vreme și pune scăderea tocmai pe faptul că programatorii folosesc inteligența artificială generativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
github
programatori
inteligența artificială