Hackerii se implică în protestul împotriva Reddit

Hackerii se implică în protestul împotriva Reddit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iun 2023

Un grup de hackeri, care au în posesie date sensibile ale platformei sociale Reddit, cer companiei să renunțe la scumpirea accesului pentru API-uri, plus mai multe milioane de dolari ca recompensă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul anului, Reddit a căzut victimă hackerilor din grupul BlackCat, care a intrat în posesia unor documente interne, bucăți de cod, contracte și informații despre angajați și advertiseri.

De atunci, Reddit nu a mai auzit nimic de la hackeri. Acum, însă, aceștia cer 4,5 milioane de dolari și revenirea la politica anterioară privind costurile de acces pentru API-uri.

Uber va afișa reclame video în aplicații și în mașini CITEȘTE ȘI Uber va afișa reclame video în aplicații și în mașini

Practica cu recompensa în bani este obișnuită pentru grupurile de hackeri care atacă marile companii cu ransomware. A doua parte, legată de API-uri, este unică pentru acest caz.

De la începutul lunii iulie, compania va aplica tarife mult mai mari pentru accesul API-urilor, ceea ce va duce la dispariția majorității clienților de Reddit. Asta a dus deja la proteste din partea moderatorilor și utilizatorilor platformei sociale, care au determinat la rândul lor la scăderea traficului și a timpului petrecut de utilizatori în cadrul rețelei.

Hackerii care se implică acum în acest scandal (și vor câștiga un capital însemnat de simpatie din partea celor supărați pe decizia companiei) spun că au în posesie o arhivă de 80GB cu date confidențiale pe care o vor face publică dacă nu le sunt satisfăcute cele două cerințe.

În lipsa unui răspuns din partea companiei, hackerii scriu pe propriul forum că nu se așteaptă ca Reddit să plătească și sunt pregătiți să facă publice datele deținute.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
reddit
ransomware
api
protest