Google a blocat anul trecut peste un milion de aplicații de Android periculoase

Google a blocat anul trecut peste un milion de aplicații de Android periculoase
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2022

Peste un milion de aplicații periculoase au fost eliminate anul trecut din Play Store, spune Google. Cu toate astea, 2021 a fost un an marcat de foarte multe incidente de securitate pentru magazinul oficial de aplicații pentru Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ciuda numeroaselor aplicații cu malware care au fost descoperite anul trecut în Play Store, de unde au ajuns pe smartphone-urile utilizatorilor, Google continuă să se laude singur pentru treaba bună pe care o face pentru creșterea siguranței.

În urma îmbunătățirii proceselor de verificare, spune Google, în 2021 au fost blocate peste un milion de aplicații care încălcau politicile magazinului oficial de aplicații pentru  Android.

Facebook renunță la podcast-uri CITEȘTE ȘI Facebook renunță la podcast-uri

Aceleași îmbunătățiri au contribuit și la blocarea a 190.000 de conturi de dezvoltatori pentru „comportament rău intenționat”, spune Google, care nu menționează că procesul automat, bazat pe învățare mecanică, a dus și la dezactivarea unor conturi de dezvoltatori care nu greșiseră cu nimic.

Google încearcă să schițeze o imagine pozitivă pentru Play Store, care a terminat șifonat destul rău 2021.

Un mare număr de incidente au fost înregistrate anul trecut, în care măsurile preponderent automatizate folosite de Google au fost păcălite din nou și din nou de dezvoltatori care au reușit să strecoare malware și să afecteze multe milioane de utilizatori.

Măsurile de securitate lăudate acum de Google au fost atât de depășite de situație, încât compania americană a fost nevoită de multe ori să afle despre aceste probleme de la alte companii de securitate cibernetică.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
malware
aplicații
android