Google a stocat parolele pentru G Suite în format text

Google a stocat parolele pentru G Suite în format text
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2019

Google a avertizat utilizatorii G Suite că le-a stocat parolele fără a codifica textul, recomandându-le acestora să-și reseteze parolele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dintr-o eroare, se arată în comunicarea Google, unele din parolele folosite pentru suita office online G Suite au fost stocate pe serverele companiei în format text, ceea ce înseamnă că cine a avut acces la fișierele respective a putut să vadă și parolele.

Compania americană susține că sistemele erau criptate, ceea ce împiedica accesul din afară. De asemenea, nu există dovezi care să arate că cineva ar fi accesat și folosit de o manieră incorectă parolele respective.

O aplicație cu jumătate de milion de instalări își abonează forțat utilizatorii la servicii plătite CITEȘTE ȘI O aplicație cu jumătate de milion de instalări își abonează forțat utilizatorii la servicii plătite

Chiar și așa, Google le recomandă administratorilor G Suite să reseteze parolele și va activa chiar resetarea automată a acestora în cazul în care administratorii conturilor nu iau singuri această măsură.

Există două cazuri care cad sub incidența aceleași probleme - stocare parolelor în format simplu. Este vorba de parole din 2005, care au rămas astfel până s-a schimbat metoda de stocare. Și mai există un set de parole care au fost salvate temporar în format text până în luna ianuarie a acestui an.

Suita G Suite este versiunea de business a soluțiilor cloud de office vândute de Google. Problemele acestea nu afectează utilizatorii obișnuiți care folosesc serviciile companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
g suite
parole
securitate