Google, acuzată de încălcarea legislației europene pentru că afișează reclame sub formă de e-mail-uri în Gmail

Google, acuzată de încălcarea legislației europene pentru că afișează reclame sub formă de e-mail-uri în Gmail
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 aug 2022

Un grup care luptă pentru protejarea intimității persoanelor din Franța acuză Google că încalcă legile Uniunii Europene când afișează în aplicațiile Gmail reclame care iau format mesajelor electronice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grupul francez noyb a depus o plângere oficială la Autoritatea Franceză pentru Protecția Datelor prin care acuză Google că în încalcă Directiva ePrivacy privind marketingul direct.

noyb spune că Google afișează reclame în Gmail care sunt făcute să arate ca niște e-mail-uri, pentru a păcăli utilizatorul să le acceseze, dar, în fapt, compania nu are acordul utilizatorilor pentru această practică, așa cum cere legislația.

Fostul hacker angajat la Twitter și ulterior concediat acuză mușamalizarea breșelor de securitate ale rețelei de socializare CITEȘTE ȘI Fostul hacker angajat la Twitter și ulterior concediat acuză mușamalizarea breșelor de securitate ale rețelei de socializare

Pe scurt, cei de la noyb susțin că aceste reclame sunt, de fapt, spam - pentru că sunt mesaje nesolicitate ajunse în Inbox-ul utilizatorilor. Spamul este ilegal, iar faptul că este generat chiar de furnizorul serviciului de e-mail nu-l face să fie legal.

Google nu are experiențe legale foarte plăcute în Franța, acolo unde, în ultimii trei ani, a fost amendată de trei ori pentru modul în care folosește cookie-urile, fiind nevoită să plătească deja mai multe sute de milioane de dolari.

Interesant este că, în vreme de Google se confruntă cu aceste acuzații, Microsoft crește numărul de reclame pe care le afișează în aplicațiile mobile de Outlook. Reclamele afișate de Microsoft arată și funcționează la fel ca cele care au atras noile acuzații pentru Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
e-mail
gmail
spam
franța