Google anunță Android Go, o versiune optimizată pentru smartphone-urile ieftine

Google anunță Android Go, o versiune optimizată pentru smartphone-urile ieftine
scris 18 mai 2017

Google lucrează la o nouă versiune de Android, numită Android Go, care va conține optimizări speciale pentru telefoanele ieftine, cu dotări mai slabe.

Gigantul american, care tocmai a anunțat că Android are peste 2 miliarde de utilizatori, nu a uitat că parte a succesului de care se bucură vine din accesibilitatea smartphone-urilor care-i folosesc sistemul de operare, existând pe piață o ofertă extrem de bogată de smartphone-uri care costă sub 250 de euro.

Însă, Android-ul obișnuit și aplicații normale nu sunt întotdeauna cele mai bune soluții pentru smartphone-urile modeste. De aceea, Google anunță Android Go, urmașul programului Android One care avea același target dar la care s-a renunțat ulterior.

Următoarea versiune de Android va aduce îmbunătățiri în toate domeniile esențiale: autonomie, viteză și securitate CITEȘTE ȘI Următoarea versiune de Android va aduce îmbunătățiri în toate domeniile esențiale: autonomie, viteză și securitate

Android Go este gândit pentru telefoanele cu dotări modeste și conexiuni slabe sau limitate la Internet. Acesta ar trebui să se regăsească cel puțin pe o parte din telefoanele cu mai puțin de 1 GB memorie RAM.

Go va dispune de un sistem de gestionare al conexiunii de date care va permite utilizatorului să știe în orice moment cât a consumat. În plus, transferul de date va fi comprimat în mod implicit, iar aplicațiile Google preinstalate vor fi optimizate special pentru a genera un trafic redus.

De asemenea, Google încurajează dezvoltatorii să adere la programul ”Building for Billions”, care oferă informațiile și principiile necesare construirii aplicațiilor optimizate pentru smartphone-urile cu dotări tehnice modeste.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google