Următoarea versiune de Android va aduce îmbunătățiri în toate domeniile esențiale: autonomie, viteză și securitate

Următoarea versiune de Android va aduce îmbunătățiri în toate domeniile esențiale: autonomie, viteză și securitate
scris 18 mai 2017

Google a detaliat miercuri, în cadrul conferinței Google I/O dedicată dezvoltatorilor, o parte din schimbările importante pe care Android le va suferi odată cu trecerea la o nouă versiune.

Următoarea actualizare importantă de Android, care nu are un nume oficial, ci doar titulatura internă Android O, se va concentra pe îmbunătățiri în domeniile importante ale utilizării smartphone-urilor, începând chiar cu viteza de operare.

Conform oficialilor Google, inginerii companiei au optimizat sistemul de operare și, drept rezultat, acesta va porni de două ori mai rapid decât în prezent. Totodată, timpii de inițiere ai aplicațiilor vor scădea și ei.

Android O va include o facilitate, numită Google Play Protect, care va scana aplicațiile instalate pe telefon pentru a verifica nivelul de siguranță al acestora. Este o extindere a scanării pe care Google o realizează deja cu aplicațiile din Play Store.

Radiocom a rămas fără președinte CA. Sorinel Diță, consilier al ministrului Comunicațiilor, a demisionat în ziua în care fratele a fost nominalizat la șefia ANCOM CITEȘTE ȘI Radiocom a rămas fără președinte CA. Sorinel Diță, consilier al ministrului Comunicațiilor, a demisionat în ziua în care fratele a fost nominalizat la șefia ANCOM

Pentru a îmbunătăți autonomia, Android O urmează să impună ceea ce Google numește ”limitări înțelepte” în modul în care aplicațiile și funcția de localizare operează în fundal.

O altă veste cu potențial benefic pentru utilizatorii telefoanelor cu Android este abordarea modulară pe care arhitectura noii versiuni a sistemului de operare de la Google o va avea. Scopul acesteia este simplificarea procesului de actualizare pentru producători, care, la rândul ei, ar trebui să însemne update-uri mai rapide pentru utilizatori.

Prima variantă beta de Android O este deja disponibilă. Cei interesați, se pot înscrie aici pentru a o descărca.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google
smartphone