Google ar fi vrut ca Apple să livreze iPhone-urile cu aplicația Google preinstalată

Google ar fi vrut ca Apple să livreze iPhone-urile cu aplicația Google preinstalată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 oct 2023

În urmă cu mai mulți, șeful Google, Sundar Pichai, i-a propus lui Tim Cook să preinstaleze aplicația Google pe iPhone-uri, pentru ca aceasta să fie disponibilă utilizatorilor din momentul achiziției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sundar Pichai, șeful Google, a depus luni mărturie în procesul Statele Unite vs Google, proces în care gigantul american este acuzat de impunerea prin practici incorecte a propriului motor de căutare.

Majoritatea informațiilor vehiculate în proces sunt rămân confidențiale, însă, unele dintre acestea sunt făcute publice. Printre cele făcute publice luni, se numără și o scurtă parte a mărturiei lui Sundar Pichai.

Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile CITEȘTE ȘI Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile

Acesta a mărturisit că, în 2018, Tim Cook și-a exprimat dorința ca cele două companii să devină parteneri mai buni - asta în contextul în care Google plătea pentru ca motorul de căutare al companiei să fie setat ca implicit în Safari.

Sundar Pichai a replicat că, în acest caz, Apple ar putea preinstala aplicația Google pe toate iPhone-urile vândute - probabil contra unei alte sume de ordinul miliardelor de dolari.

Tim Cook, însă, nu a fost prea încântat de propunere, drept dovadă faptul că preinstalarea aplicației Google pe iPhone nu a avut loc până acum.

În fapt, Apple își livrează smartphone-urile doar cu aplicații proprii, spre deosebire de ceilalți producători, care includ numeroase aplicații ale altor companii pe telefoanele vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
iphone
sundar pichai
tim cook