Apple a reparat un bug care afecta intimitatea utilizatorilor de iPhone

Apple a reparat un bug care afecta intimitatea utilizatorilor de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 oct 2023

O funcționalitate menită să protejeze intimitatea utilizatorilor, lansată în urmă cu mai mulți, dar care nu a funcționat niciodată corect, este acum reparată printr-un update de iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai recent update de iOS conține, printre altele, un fix pentru o veche problemă care făcea ca una dintre funcțiile de protejare a intimității să nu funcționeze corect.

În 2020, Apple a lansat o facilitate prin care adresa unică MAC a smartphone-urilor sale ar fi trebuit să fie ascunsă pentru a împiedica urmărirea utilizatorilor.

Mark Zuckerberg: Threads are aproape 100 de milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg: Threads are aproape 100 de milioane de utilizatori

În locul adresei MAC, pentru funcțiile legitime care aveau nevoie să identifice dispozitivul utilizatorului, era trimis un alt indicator, diferit pentru fiecare rețea wireless.

Însă, în același timp, adresa MAC era în continuare trimisă, prin AirPlay Discovery, celorlalte dispozitive conectate la aceeași rețea WiFi.

Problema a fost descoperită de doi experți independenți și raportată celor de la Apple în luna iulie. Inginerii de la Apple, însă, nu au reușit decât recent să reproducă problema și să creeze un patch.

Incidentul reprezintă o scăpare majoră pentru Apple, care se laudă cu nivelul crescut de intimitate pe care îl oferă, însă, a avut nevoie de trei ani să facă funcțională o opțiune lansată cu iOS 14.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
bug
intimitate
iphone