Google Chrome va reîncărca mai rapid site-urile

Google Chrome va reîncărca mai rapid site-urile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 ian 2017

Google a schimbat modul în care sunt reîncărcate site-urile în Chrome și, drept urmare, browser-ul va realiza această operațiune semnificativ mai rapid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai recentă versiune a browser-ului Chrome, 56, beneficiază de un sistem simplificat de reîncărcare a paginilor, ceea ce duce ca funcția de refresh să fie cu 28% mai rapidă.

În mod normal, când utilizatorul dă refresh unei pagini, browser-ul web verifică dacă elementele componente, precum script-uri Java ori imagini, au suferit modificări față de versiunea încărcată inițial și disponibilă în cache. Din această cauză, serverele trebuie să răspundă unui număr mare de solicitări din partea browser-ului, iar utilizatorul așteaptă destul de mult până când pagina, cu toate elementele ei, este reîncărcată.

Hugo Barra, fost vicepreședinte la Xiaomi și Google, va fi noul șef al diviziei Facebook de realitate virtuală CITEȘTE ȘI Hugo Barra, fost vicepreședinte la Xiaomi și Google, va fi noul șef al diviziei Facebook de realitate virtuală

Cei de la Google au decis ca, începând cu cea mai nouă versiune, Chrome să nu mai verifice toate elementele paginilor când dă refresh. Pentru că au considerat că utilizatorul dă refresh, în general, atunci când nu merge un site ori o pagină nu se încarcă complet, cei de la Google au decis ca în cadrul refresh-ului să nu se mai verifice anumite elemente, precum imaginile.

În acest fel, reîncărcarea paginilor se va face mai rapid, însă există riscul ca unele elemente să afișeze o versiune mai veche. Utilizatorii pot forța reîncărcarea completă a paginii, folosind comanda CTRL+F5.

Deși Google încearcă să prezinte această abordare ca pe o găselniță proprie, cu mulți ani în urmă, pe vreme conexiunilor dial-up, norvegienii de la Opera făceau exact același lucru cu browser-ul lor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome