Google, dată în judecată de medici și dentiști

Google, dată în judecată de medici și dentiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Un grup de medici și dentiști din Japonia au intentat la Tokyo o acțiune în justiție împotriva companiei Google, pe care o acuză că păstrează pe aplicația sa de navigație recenzii pe care ei le consideră incorecte, relatează Kyodo. Reclamanții cer despăgubiri totale de 1,4 milioane yeni (9.000 de dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cei 63 de profesioniști din domeniul medical susțin că recenziile negative neîntemeiate înscrise pe Google Maps le-au creat dezavantaje uriașe în activitate, arată Agerpres.

LVMH se plânge: Vânzările de șampanie au scăzut, oamenii nu mai petrec ca înainte CITEȘTE ȘI LVMH se plânge: Vânzările de șampanie au scăzut, oamenii nu mai petrec ca înainte

Este prima astfel de acțiune împotriva unui gigant din IT, a menționat avocatul lor.

Utilizatorii Google Maps pot posta recenzii privind diferite servicii și le pot acorda note pe o scară de la 1 la 5. Sunt disponibile și alte informații, inclusiv locația și programul, amintește Kyodo.

VIDEO&FOTO Hidroelectrica extinde colaborarea cu un gigant din Emirate, incluzând proiecte solare fotovoltaice on-shore și flotante, precum și stocarea energiei în baterii CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Hidroelectrica extinde colaborarea cu un gigant din Emirate, incluzând proiecte solare fotovoltaice on-shore și flotante, precum și stocarea energiei în baterii

"Operațiunile a numeroase instituții medicale au fost obstrucționate de insulte și postări neadevărate", a afirmat un doctor care are un cabinet în Tokyo.

Avocatul Yuichi Nakazawa a explicat că nu este corect ca Google să nu aibă nicio responsabilitate în ce privește situația dezavantajată în care au fost puși reclamanții, invocând totodată dificultățile pe care le presupune solicitarea ștergerii recenziilor.

Dacia și Renault, scădere ușoară a vânzărilor în Europa, pe o piață aflată în declin CITEȘTE ȘI Dacia și Renault, scădere ușoară a vânzărilor în Europa, pe o piață aflată în declin

Reclamanții insistă că, în timp ce ei nu pot contesta recenziile neîntemeiate dată fiind confidențialitatea medic-pacient, Google nu a luat măsuri adecvate.

Gigantul american a indicat că încearcă să reducă informațiile incorecte, dar a refuzat să comenteze cazuri individuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
dentisti