Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI

Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

Google consideră că start-up-urile sunt esențiale pentru dezvoltarea soluțiilor bazate pe Inteligență Artificială (AI) și, în acest sens, demarează un program de mentorat destinat afacerilor care vor să inoveze în educație cu ajutorul AI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Educația este unul dintre domeniile care poate beneficia din plin de avansul inteligenței artificiale (AI). Google consideră că start-up-urile sunt esențiale pentru dezvoltarea soluțiilor bazate pe AI care să îmbunătățească rezultatele educaționale, să personalizeze învățarea și să ajute forța de muncă globală să își dezvolte abilitățile. Pentru a ajuta companiile edtech să inoveze și pentru a permite oamenilor din întreaga lume să își atingă aspirațiile, Google anunță lansarea unui nou program Google for Startups, denumit 'Growth Academy: AI for Education'", se arată într-un comunicat al companiei.

GPT-4 poate exploata găuri de securitate pe baza descrierilor CITEȘTE ȘI GPT-4 poate exploata găuri de securitate pe baza descrierilor

Programul va avea o durată de trei luni și oferă fondatorilor de afaceri start-up, precum și echipelor lor workshop-uri personalizate, mentorat din partea experților, cele mai bune practici și oportunități de networking, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, scopul sesiunilor de specialitate este ca reprezentanții respectivelor afaceri să poată construi cu ajutorul AI și să-și extindă soluțiile de educație și de învățare către noi piețe.

Pe parcursul derulării programului, participanții se vor întâlni de două ori, în persoană, cu ceilalți fondatori și cu mentorii Google, însă majoritatea ședințelor de training se vor desfășura virtual pentru a permite participarea unui număr mai mare de start-up-uri.

Criteriile de eligibilitate pentru programul "Growth Academy: AI for Education" sunt: companii start-up de la nivelul "seed" la "Series A", cu sediul în Europa, Orientul Mijlociu și/sau Africa și care urmăresc să se extindă internațional; start-up-uri care folosesc inteligența artificială pentru a adresa provocări din domeniul educației, inclusiv recalificare profesională, educație executivă, coaching și multe altele; să poată arăta și demonstra că au oportunități de creștere, precum un istoric clar de utilizatori și venituri; să aibă un produs sau serviciu scalabil, cu o piață semnificativă, dar și un model de creștere sustenabil.

Persoanele interesate de acest program se pot înscrie până la data de 24 mai 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai