Google Drive suportă selectarea multiplă a textului

Google Drive suportă selectarea multiplă a textului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mai 2022

Google anunță o mică, dar importantă noutate pentru aplicațiile office din cadrul suitei Drive, ce va facilita selectarea mai multor segmente de text separate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Docs, Sheets și celelalte aplicații din cadrul Google Drive pot acum să facă selecție multiplă de text, o funcție care poate contribui la creșterea productivității utilizatorilor suitei office online a companiei americane.

Selecția multiplă înseamnă că pot fi selectate segmente diferite și separate de text, pentru a fi folosite formatările necesare.

Cel puțin 20 de jocuri importante vor fi disponibile pentru casca PlayStation VR2 în momentul lansării CITEȘTE ȘI Cel puțin 20 de jocuri importante vor fi disponibile pentru casca PlayStation VR2 în momentul lansării

Noua facilitate poate fi folosită cu modificatorul CTRL pe Windows (Command pe Mac). După selectarea primului paragraf de text, selectarea altor paragrafe se face cu mouse-ul, ținând apăsată tasta CTRL.

În practică, această abilitate se poate dovedi utilă în multe situații. De exemplu, atunci când într-un text lung există mai multe titluri care trebuie formatate corespunzător, acestea pot fi selectate și formatate într-o singură operațiune, decât selectate și formatate fiecare în parte.

O altă noutate cu mult întârziată pe care Google Drive o dobândește acum este suportul pentru combinațiile clasice de taste ale operațiunilor de copiere, decupare și lipire a fișierelor.

Se pot folosi, în sfârșit, combinațiile Ctrl+C, Ctrl+X și Ctrl+V pentru a gestiona fișierele stocate în cadrul Google Drive.

viewscnt
Afla mai multe despre
google drive
docs
sheets
office
text