Google începe să șteargă conturile inactive

Google începe să șteargă conturile inactive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 nov 2023

De vineri, 1 decembrie, Google va purcede la ștergerea conturilor care nu au mai fost folosite de o mare perioadă de timp.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Anunțată în luna mai, noua politică privind ștergerea conturilor Google inactive intră în vigoare de la 1 decembrie.

Sunt în pericol conturile care nu au mai fost accesate de cel puțin doi ani, însă, nu toate conturile care sunt în această situație se află în pericol iminent de a fi șterse.

Apple va renunța la parteneriatul cu Goldman Sachs CITEȘTE ȘI Apple va renunța la parteneriatul cu Goldman Sachs

Google a anunțat că va începe curățenia cu conturile care nu au mai fost folosite deloc după ce au fost create.

Pentru a evita să rămână foră contul Google, utilizatorii trebuie să se logheze și să realizeze o acțiune într-unul din serviciile companiei - să trimită un e-mail cu Gmail, să deschidă un document în Drive etc.

Oficial, motivul pentru care Google face curățenia este securitatea, conturile nefolosite având șanse mai mari de a fi compromise.

Însă, dincolo de securitate, eliberarea spațiului pe serverele Google este un alt aspect de care compania este interesată.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
conturi inactive