Google închide încă un serviciu

Google închide încă un serviciu
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iun 2020

Serviciul de printare bazat pe inteligență artificială, lansat în urmă cu doar câteva luni, este cel mai nou serviciu Google care își închide porțile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cunoscută pentru numeroasele experimente software și de online pe care le-a derulat și apoi închis fără multe explicații sau regrete, Google va renunța în curând la un nou produs din propriul portofoliu.

Serviciul de printare pe bază de abonament, care folosea inteligența artificială și făcea partea din Google Photos, își va închi porțile brusc. Acesta va mai funcționa doar până pe 30 iunie.

Apple închide din nou unele magazine în SUA, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în țară CITEȘTE ȘI Apple închide din nou unele magazine în SUA, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în țară

Puținii utilizatori ai serviciului au fost anunțați sec, printr-un email, că vor mai putea apela la acesta doar până la sfârșitul lunii.

Pentru 8 dolari pe lună, inteligența artificială alegea 10 dintre cele mai interesante fotografii, făcute în ultimele săptămâni și le trimitea la printat în format 4x6 inch.

Dincolo de faptul că nu mulți utilizatori erau dispuși să plătească un abonament pentru un serviciu de printare asupra căruia nu aveau control, Google a avut, în acest caz, și un timing foarte prost. Serviciul a fost lansat în februarie, cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei, care a făcut ca oamenii să renunțe la călătorii și vacanțe.

Printarea fotografiilor cu ajutorul AI-ului este doar încă unul dintr-un șir lung de servicii pe care Google le-a închis de-a lungul timpului, precum Google Reader, Google Buzz sau Google+, din cauză că nu au reușit să performeze așa cum se aștepta.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
printing