Londra recomandă operatorilor britanici de telecomunicații să facă stocuri de echipamente Huawei, de teama unor noi sancțiuni americane împotriva companiei chineze

Londra recomandă operatorilor britanici de telecomunicații să facă stocuri de echipamente Huawei, de teama unor noi sancțiuni americane împotriva companiei chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2020

Oficiali britanici din domeniul securității recomandă operatorilor de telecomunicații să facă stocuri de echipamente Huawei, de teama unor noi sancțiuni americane împotriva companiei chineze, care i-ar putea perturba capacitatea de a continua livrările de produse de importanță majoră, potrivit unei scrisori obținute de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marea Britanie a anunțat în ianuarie că va permite Huawei o implicare limitată în construcția rețelelor 5G, dar premierul Boris Johnson a fost supus între timp unor noi presiuni din partea Washingtonului și a unor parlamentari din propriul său partid, care afirmă că echipamentele companiei chineze reprezintă  un risc de securitate. Huawei a negat în repetate rânduri acuzațiile, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Două vile istorice cu stil din București, proiectate de arhitecții Arghir Culina și Emil Călinescu, scoase la vânzare - FOTO

Oficiali ai National Cyber Security Centre (NCSC) analizează impactul măsurilor anunțate de Statele Unite în luna mai, care au rolul să restricționeze capacitatea Huawei de a se aproviziona cu  microcipurile avansate necesare pentru producerea echipamentelor 5G și de smartphone-uri flagship.

Oficialii au scris săptămâna trecută unor operatori de telecomunicații precum BT Group și Vodafone, recomandându-le să mențină un nivel adecvat de stocuri de piese de schimb de la toți producătorii, au declarat trei persoane apropiate situației.

Scrisoarea a subliniat însă riscul crescut implicat de echipamentele Huawei și capacitatea viitoare a acestei companii de a asigura actualizări pentru produsele respective, în fața presiunilor Statelor Unite.

”NCSC a recomandat operatorilor să ia o serie de măsuri de precauție, în timp ce analizăm cu atenție impactul acestor sancțiuni asupra rețelelor britanice”, a declarat  un purtător de cuvânt al NCSC.

Vicepreședintele Huawei, Victor Zhang, a spus: ” Clienții noștri sunt prioritatea noastră numărul 1 și colaborăm cu ei pentru a asigura continuitatea afacerilor. Ne opunem cu tărie acțiunilor americane motivate politic, care au rolul să ne afecteze afacerile și care nu sunt bazate pe dovezi”.

BT și Vodafone au refuzat să comenteze.

În luna ianuarie, Marea Britanie a descris  Huawei drept ”furnizor de mare risc”, limitând implicarea acestei companii în construcția rețelelor 5G la 35% din cota de piață și excluzând-o de la accesul la datele rețelei.

Oficialii britanici afirmă acum că evaluează recomandările actuale despre modul în care trebuie desfășurate echipamentele Huawei, pentru a asigura cea mai bună securitate a rețelelor britanice, și analizează diverse opțiuni. O decizie va fi luată în următoarele săptămâni.

Orice măsură a Londrei de a restricționa sau de a interzice în totalitate echipamentele Huawei ar înrăutăți relațiile cu China, care s-au tensionat în  ultimele luni din cauza modului în care Beijingul gestionează situația din Hong Kong și a pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sanctiuni
londra
sua