Google lansează angajări în România

Google lansează angajări în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 feb 2022

Gigantul american Google lansează angajări în România, deschizând zeci de poziții pe diferite funcții, inclusiv ca efect al achiziționării companiei Fitbit, într-o tranzacție finalizată în primăvara anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Oferte de locuri de muncă sunt lansate pentru roluri de Software Engineers, UX, Cloud, Marketing.

Google lansează angajări în România

În aprilie, tranzacția de peste 2 miliarde de dolari prin care Google preia producătorul de ceasuri și brățări inteligente Fitbit a fost finalizată. 

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

tunci, autoritățile de la Bruxelles au dat undă verde tranzacției, însă cu condiții stricte: Google nu are voie, timp de 10 ani, să folosească datele utilizatorilor Fitbit din Spațiul Economic European (SEE) pentru publicitate.

Pe lângă interdicția de a utiliza datele privind starea de sănătate a utilizatorilor pentru reclamele afișate de Google Ads, gigantul american trebuie să îndeplinească și alte condiții: va păstra datele legate de Fitbit separat de cele provenite din aplicațiile Google și se va asigura că utilizatorii pot accepta sau refuza folosirea datelor pentru alte servicii ale grupului (Google Search, YouTube, Maps etc).

Spațiul Economic European (SEE) cuprinde statele membre UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

În august 2020, Comisia Europeană a lansat o investigație aprofundată privind achiziția Fitbit de către Google, considerând că tranzacția creează riscuri legate de confidențialitatea și siguranța datelor utilizatorilor și ar putea întări și mai mult poziția dominantă a gigantului american de internet pe piețele de publicitate online, prin dobândirea accesului la datele celor care folosesc dispozitive Fitbit.

Înființat în 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața de brățări și ceasuri inteligente. 

În ianuarie 2017, compania a plătit 15 milioane de dolari pentru a prelua drepturile intelectuale ale Vector Watch, intrând astfel în România.

Fitbit a deschis în București cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din afara Statelor Unite ale Americii.

Americanii au adus, ulterior, peste 12 milioane de lei la capitalul social al subsidiarei din România, care a crescut la 14,2 milioane de lei. Compania are în centrul din România circa 220 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitbit
google
preluare fitbit
vector watch
aprobare preluare fitbit
fitbit-google