Google lansează prima tabletă cu Chrome OS

Google lansează prima tabletă cu Chrome OS
scris 27 mar 2018

Google și Acer au prezentat prima tabletă din lume care folosește sistemul de operare Chrome OS.

Alături de desktop-uri, tablete, sisteme convertibile și all-in-one, sistemul de operare Chrome OS al Google rulează și pe tablete, prin lansarea modelului Chromebook Tab 10.

Tableta celor de la Acer are un ecran de 9,7 inch cu 2048 x 1536 pixeli rezoluție, procesor OP1, 4 GB memorie RAM și 32 GB spațiu de stocare extensibil cu ajutorul unui card de memorie. De asemenea, dispozitivul este dotat cu port USB-C și promite o autonomie de 9 ore.

Google implementează în cadrul motorului său de căutare primul index în care site-urile mobile au o pondere mai mare CITEȘTE ȘI Google implementează în cadrul motorului său de căutare primul index în care site-urile mobile au o pondere mai mare

În prețul de 329 de dolari este inclus un stylus Wacom care, spre deosebire de cel de la iPad Pro, nu are nevoie de o baterie și nici să fie pus la încărcat.

Prețul și mare parte din dotările tehnice arată o tabletă gândită să concureze direct cu cel mai ieftin model de iPad. Iar faptul că prezentarea are loc cu câteva ore înainte de evenimentul în care Apple este așteptată să lanseze o nouă versiune de iPad nu poate fi o coincidență.

Apple urmează să lanseze o tabletă dedicată zonei de educație al cărei preț vehiculat este de 259 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
acer
chrome os
tableta