Google lansează schimbări în furnizarea update-urilor de securitate pentru Android

Google lansează schimbări în furnizarea update-urilor de securitate pentru Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2019

Pentru a preveni problemele majore de securitate ce pot apărea în urma descoperirii unor vulnerabilități grave ale sistemului de operare, Google face schimbări cu privire la modul în care vor fi furnizate update-urile de securitate pentru Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând cu Android Q, cea de-a zecea versiune a sistemului de operare pentru smartphone-uri al celor de la Google, unele update-uri vor ajunge pe telefoanele utilizatorilor direct de la Google, prin intermediul magazinului oficial de aplicații.

Google va livra prin Play Store update-uri ce țin de securitatea și stabilitatea sistemului de operare. Fără a preciza exact de unde începe și unde se termină această nouă strategie, Google face cunoscut că vor putea fi actualizate astfel 12 module componente ale Android-ului.

Project Mainline, cum a fost numit de inginerii companiei, le va permite celor de la Google să repare și să livreze rapid update-uri pentru bug-urile de securitate și pentru cele care afectează în mod grav stabilitatea sistemului.

2,5 miliarde de smartphone-uri au la bază Android CITEȘTE ȘI 2,5 miliarde de smartphone-uri au la bază Android

Practic, Google va putea repara problemele grave din Android la fel cum o face în cazul propriilor aplicații de smartphone - prin instalarea update-urilor livrate de Play Store, fără ca acestea să mai treacă pe la producător sau operator pentru verificare și implementare.

Mai mult, actualizarea acestor update-uri se face în fundal, fără a întrerupe utilizarea obișnuită a dispozitivului și fără a fi necesară restartarea smartphone-ului.

Android Q, versiunea care va face posibil acest nou sistem de actualizare, va fi disponibil oficial din toamnă. În funcție de cum se vor mișca producătorii și operatorii, noua versiune de Android ar putea ajunge la utilizatori mai târziu cu câteva luni, poate chiar jumătate de an.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google
smartphone
securitate
updateuri