Google lansează trei aplicații care au la bază tehnologii experimentale

Google lansează trei aplicații care au la bază tehnologii experimentale
scris 12 dec 2017

Google a lansat trei aplicații pentru Android și iOS care îndeplinesc funcții de prelucrare foto și video, dar folosesc exclusiv tehnologii experimentale.

Gigantul american Google a găsit o nouă modalitate de testare a tehnologiilor software experimentale, inclusiv antrenarea sistemelor sale de inteligență artificială. Acesta va lansa aplicații care le va permite utilizatorilor să folosească tehnologii în curs de dezvoltate și, în același timp, inginerii companiei vor colecta informațiile necesare perfecționării tehnologiilor respective.

Sub egida “appsperiments” (experimente prin intermediul aplicațiilor), Google a lansat trei aplicații numite Storyboard, Selfissimo! și Scrubbies.

Prima dintre acestea, Storyboard, extrage câte 6 cadre dintr-o filmare cu telefonul și le aranjează într-un format similar cărților cu benzi desenate. Utilizatorii vor putea împrospăta benzile până obțin cadrele și formatele dorite, iar cei de la Google susțin că aplicația poate realiza până la 1,6 trilioane de combinații.

Sute de modele de laptopuri HP ascund un keylogger inactiv CITEȘTE ȘI Sute de modele de laptopuri HP ascund un keylogger inactiv

Ca un fel de cabină foto pe pilot automat, Selfissimo! va face singur fotografii de fiecare dată când detectează că utilizatorul ia o postură pentru a fi fotografiat. Aplicația va realiza, practic, câte o poză de fiecare dată când utilizatorul se oprește din mișcare, fiind pentru Google un bun mijloc de îmbunătățire a tehnologiei de recunoaștere facială.

În fine, Scrubbies, permite mixarea filmărilor prin glisarea cu degetul pe ecran în stânga și în dreapta întocmai unui DJ care lucrează la platane. Rezultatul este o animație care poate reda înainte și înapoi aceeași succesiune de cadre.

Storyboard este disponibilă deocamdată doar pe Android, Scrubbies poate fi instalată numai pe iOS, iar Selfissimo! merge pe ambele platforme.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
aplicatii
smartphone