Sute de modele de laptopuri HP ascund un keylogger inactiv

Sute de modele de laptopuri HP ascund un keylogger inactiv
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 dec 2017

Un cercetător în domeniul securității a descoperit un keylooger ascuns într-un fișier de sistem care se regăsește pe sute de modele de laptopuri HP.

Urmărește-ne și pe Google News

Michael Myng a descoperit în fișierul SynTP, care compune driver-ul tastaturii mai multor modele de laptopuri HP, un keylogger. Din fericire, deși acesta se regăsește pe mai mult de 460 de modele HP, nu este activ.

Cum poți să îți maximizezi profitul la Bursă CITEȘTE ȘI Cum poți să îți maximizezi profitul la Bursă

Keylogger-ul reprezintă un software, de obicei ascuns, care înregistrează toate caracterele introduse prin intermediul tastaturii și le trimite către serverul celui care l-a creat.

În cazul celor peste 460 de modele HP, keylogger-ul era ascuns în driver-ul Synaptics – cunoscut drept cel mai mare producător de tastaturii și touchpad-uri pentru laptopuri.

Industria IT și-a dublat veniturile în 6 ani, ajungând să fie o piață care valorează aproximativ 5 miliarde de euro în România CITEȘTE ȘI Industria IT și-a dublat veniturile în 6 ani, ajungând să fie o piață care valorează aproximativ 5 miliarde de euro în România

După ce a descoperit keylogger-ul, Michael Myng a contact HP. Reprezentanții companiei americane i-au răspuns imediat, i-au confirmat prezența keylogger-ului și au publicat un update care îl elimină de pe sistemele afectate.

O listă cu toate modele de laptopuri HP pe care se ascunde keylogger-ul împreună cu update-ul care-l elimină poate fi găsită aici.

Deși rapiditatea cu care s-au mișcat cei de la HP este de apreciat, prezența acestuia rămâne un mister. Întrebări precum cine și în ce scop l-a instalat nu și-au găsit răspunsul.

Accesoriile și driverele Synaptics sunt folosite de numeroși alți producători, în afară de HP, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca keylogger-ul să fie prezent pe multe alte laptopuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
hp
laptop
keylogger