Google lansează un nou produs de AI

Google lansează un nou produs de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iul 2023

Gigantul american Google anunță lansarea în stadiu limitat (accesibil unui număr mic de utilizatori) a unei soluții de inteligență artificială numite NotebookLM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

NotebookLM este un instrument bazat pe inteligența artificială pe care Google îl integrează în Docs pentru a oferi o serie de facilități legate de text și informațiile din documente.

Accesibil în cadrul aplicației Google Docs, acesta oferă funcții deja binecunoscute la celelalte soluții de inteligență artificială, precum rezumarea textelor și extragerea anumitor informații din acestea.

O platformă de muzică generată de AI are peste 100 de milioane de melodii CITEȘTE ȘI O platformă de muzică generată de AI are peste 100 de milioane de melodii

Când vor dobândi acces la NotebookLM, utilizatorii vor putea selecta mai multe documente și vor putea să pună întrebări legate de conținutul acestora sau cere să se facă un rezumat al documentelor lungi.

Google oferă și idei despre modul în care utilizatorii pot profita de noul instrument. Spre exemplu, un elev poate selecta cursurile de istorie și cere AI-ului să extragă tot ce este legat de istoria Romei.

Tot Google amintește că, în stadiul actual, AI-ul nu este infailibil și că informațiile generate de acesta ar trebui verificate în scopul eliminării halucinațiilor pentru care aceste soluții sunt deja celebre.

Deși este unul din pionierii domeniului, Google a pierdut startul în cursa inteligenței artificiale dată de OpenAI. Multe alte companii, inclusiv Microsoft, Dropbox oferă deja soluții similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
notebooklm
docs
ai