Google Maps importă noi funcții din Waze

Google Maps importă noi funcții din Waze
scris 18 oct 2019

Mai multe tipuri de incidente în trafic pot fi acum raportate în versiunea de iPhone a aplicației Google Maps, într-o formă similară cu cea existentă în Waze.

De doi ani deja, Google a început să adauge în Google Maps unele din funcțiile care au făcut din Waze cea mai apreciată soluție de navigare auto. Acum, cu focus pe iOS, compania americană duce lucrurile un pas departe.

În primul rând, opțiunile de raportare ajung acum și pe iOS, după ce erau deja disponibile într-un format limitat de mai mult timp pe Android. Utilizatorii de iPhone pot să raporteze accidente, radare, trafic îngreunat, reparații, străzi închise traficului și altele.

În acest sens, Google Maps va avea un nou buton - o bulă de dialog cu un plus înăuntru - plasat în partea dreaptă a ecranului. Apăsarea acestuia afișează un meniu în partea de jos, de unde poate fi selectat tipul incidentului care trebuie raportat.

FOTO Facebook lansează o nouă opțiune pentru utilizatorii din România CITEȘTE ȘI FOTO Facebook lansează o nouă opțiune pentru utilizatorii din România

În al doilea rând, utilizatorii de Android, care puteau raporta până acum un număr limitat de incidete, vor avea acces și vor putea raporta toate tipurile de incidente menționate pentru iPhone.

Prin această extindere, Google speră că informațiile oferite de aplicația Maps să fie la același nivel de utilitate ca Waze. Cu cât mai mulți utilizatori pot raporta incidente, cu atât informațiile în timp real legate de trafic sunt mai complete.

Google nu a ascuns niciodată faptul că din cele două aplicații de navigație extrem de populare pe care le deține, Maps este vioara întâi. Copierea celor mai importante facilități ale Waze pare să indice că, la un anumit moment, Google ar putea renunța la Waze pentru a favoriza Maps.

Google Maps, pe de altă parte, a depășit de mult nivelul unei simple aplicații de navigare auto. Aceasta a ajuns o soluție care acoperă multe nișe, de la transport (indiferent de mijloc), la turism (cu indicații de vizitare și rezervării) și, nu în ultimul rând la restaurante și alte puncte de interes.

viewscnt
Afla mai multe despre
google maps
google
navigare
waze