Teads, compania care a cumpărat startup-ul românesc Brainient, va fi preluată de grupul Altice, deținut de miliardarul Patrick Drahi, al treilea cel mai bogat om din Franța

Teads, compania care a cumpărat startup-ul românesc Brainient, va fi preluată de grupul Altice, deținut de miliardarul Patrick Drahi, al treilea cel mai bogat om din Franța
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 mar 2017

Grupul european de telecomunicații Altice, deținut de miliardarul Patrick Drahi, a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului francez de publicitate video Teads, lider pe piața mondială de profil, într-o tranzacție evaluată la 285 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Patrick Drahi, de origine marocană și cu cetățenie franco-israeliană, este al treilea cel mai bogat om din Franța, cu o avere de 13 miliarde dolari.

Teads, care în urmă cu șase luni a cumpărat startup-ul ad tech Branient, fondat de antreprenorul român Emi Gal, are peste 1,2 miliarde de vizitatori unici, din care 720 milioane accesează serviciile companiei de pe dispozitive mobile.

Achiziția va permite Altice, al doilea mare operator telecom din Franța și al patrulea furnizor de servicii prin cablu din SUA, să își extindă prezența pe piața de publicitate video outstream și va aduce beneficii comerciale și financiare imediate, potrivit unui comunicat al multinaționalei cu sediul la Woerden, în Olanda.

Brainient, startup-ul ad tech fondat de antreprenorul român Emi Gal, preluat de Teads CITEȘTE ȘI Brainient, startup-ul ad tech fondat de antreprenorul român Emi Gal, preluat de Teads

Altice va plăti Teads aproximativ 214 milioane euro (75% din suma totală) la încheierea tranzacției, estimată pentru jumătatea acestui an, diferența de 25% urmând să fie achitată la începutul anului viitor, în funcție de performanțele financiare pe care Teads le va înregistra în 2017.

Patrick Drahi

Patrick Drahi

Teads, companie înființată în 2011 de un grup de antreprenori francezi, a obținut anul trecut venituri record de aproape 187,7 milioane euro, în creștere cu 44% comparativ cu anul precedent, se arată în comunicat.

Actuala conducere a Teads, inclusiv președintele Pierre Chappaz și directorul general Betrand Quesada, va continua să se ocupe de companie și după finalizarea preluării și a fost de acord să reinvestească o parte substanțială din banii obținuți de la Altice. Chappaz se va alătura board-ului Altice responsabil pentru operațiunile de publicitate.

Altice, grup fondat și condus de miliardarul Patrick Drahi, are peste 50 milioane de abonați la nivel global, majoritatea pe piețele din Franța și SUA și o capitalizare de peste 25,6 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
altice
teads
achizitie
patrick drahi
publicitate video outstream