Google Maps primește o facilitate deosebit de utilă: graficul de timp pentru trasee

Google Maps primește o facilitate deosebit de utilă: graficul de timp pentru trasee
scris 17 iul 2017

Google Maps a început să afișeze un grafic de timp pentru destinații, pe baza căruia utilizatorii pot alege cea mai bună oră de plecare.

Alături de traseul recomandat și de timpul de deplasare, Google Maps afișează mai nou un grafic de timp pentru traseul configurat, care arată durata parcurgerii acestuia la diferite ore ale zilei.

Spre exemplu, un utilizator care dorește să plece la Sibiu și folosește Google Maps pentru ghidare va putea vedea, înainte de începerea deplasării, care este ora cea mai bună de plecare pentru a face cât puțin pe drum.

Graficul arată, în pași de câte jumătate de oră, cât durează parcurgerea traseului ales. Utilizatorul va ști astfel dacă trebuie să se grăbească sau să plece mai târziu pentru a nu sta mult în trafic.

Lloyd\'s of London: Un atac cibernetic major ar putea provoca pierderi economice de 53 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Lloyd's of London: Un atac cibernetic major ar putea provoca pierderi economice de 53 de miliarde de dolari

Graficul afișat de Google Maps acoperă o durată de 3 ore (jumătate de oră înainte și două ore și jumătate după ora la care utilizatorul a setat traseul respectiv) și se raportează la momentul plecării.

Deși este o reprezentare aproximativă, care nu spune cu exactitate cât timp va dura același traseu peste o anumită perioadă de timp, graficul are rolul de a arăta dacă traficul a fost sau urmează să fie mai aglomerat în raport cu momentul prezent.

Google nu a emis o comunicare privind această nouă facilitate, însă se poate intui că pentru realizarea acestui grafic aplicația folosește datele colectate de la utilizatorii aflați în trafic în zona respectivă.

Deocamdată, noua facilitate a început să fie implementată pe versiunea de Android a aplicației Google Maps și nu se știe când va putea fi folosită și de utilizatorii de iPhone.

Google Maps primește o facilitate deosebit de utilă: graficul de timp pentru trasee

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
google maps
gps