Lloyd's of London: Un atac cibernetic major ar putea provoca pierderi economice de 53 de miliarde de dolari

Lloyd's of London: Un atac cibernetic major ar putea provoca pierderi economice de 53 de miliarde de dolari
scris 17 iul 2017

Un atac cibernetic major la nivel mondial ar putea provoca pierderi economice de 53 de miliarde de dolari, în medie, sumă echivalentă cu pierderile rezultate în urma unor catastrofe naturale precum furtuna Sandy care a avut loc în Statele Unite în 2012, se arată într-un raport publicat luni de Lloyd's of London, transmite Reuters.

Raportul, realizat în colaborare cu firma de modelare a riscurilor Cyene, analizează pierderile economice care ar fi provocate de un atac informatic împotriva unui furnizor de servicii cloud și de atacuri cibernetice asupra sistemelor informatice ale companiilor la nivel global, scrie News.ro.

Asigurătorii încearcă să estimeze posibila lor expunere la pierderile legate de atacurile cibernetice, pe fondul riscurilor în creștere și a interesului pentru asigurarea față de acestea. Lipsa unor date istorice în acest sens este principala dificultate în evaluarea costurilor.

”Pentru că atacurile cibernetice sunt virtuale, este o sarcină dificilă să înțelegi cum se vor acumula pierderile într-un eveniment mare”, a declatat directorul general al Lloyd's of London, Inga Beale.

Se vinde o parte din UBER! CITEȘTE ȘI Se vinde o parte din UBER!

Costurile economice ale unui atac ipotetic asupra unui furnizor de servicii cloud ar fi mult mai mari decât costul global, de 8 miliarde de dolari, al atacului cu virusul "WannaCry" din luna mai, care s-a răspândit în peste 100 de țări, potrivit Cyence.

Aceste costuri economice includ de obicei întreruperea activităților companiilor și repararea computerelor.

Raportul Lloyd's vine după ce guvernul american a avertizat companiile industriale în legătură cu o campanie a hackerilor împotriva sectorului nucelar și energetic.

În iunie, un atac cu virusul "NotPetya" s-a răspândit din Ucraina la companii din toată lumea, criptând datele din computerele infectate, care au devenit inoperabile.

"NotPetya" a provocat costuri economice de 850 de milioane de dolari, potrivit Cyence.

Un atac împotriva unui serviciu cloud ar putea costa 4,6-53 de miliarde de dolari, pentru evenimente mari și până la unele extreme. Pierderile efective ar puteea fi de până la 121 de iliarde de dolari.

Pierderi de până la 45 de miliarde de dolari din această sumă ar putea să nu fie acoperite de polițe de asigurări pentru atacuri cibernetice, pentru că firmele ar fi subasigurate, se arată în raport.

Pierderile medii, într-un scenariu care ar implica un atac împotriva sistemelor de operare, ar fi cuprinse între 9,7 milairde de dolari și  28,7 miliarde de dolari.

Lloyd's are o cotă de 20%-25% din piața de 2,5 miliarde de dolari a asigurărilor cibernetice, a declarat Beale în iunie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lloyd's of london
atac cibernetic