Google Maps primește suportul inteligenței artificiale generative

Google Maps primește suportul inteligenței artificiale generative
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2024

Google anunță că va aduce inteligența artificială în Google Maps pentru ca utilizatorii să poată apela la aceasta pentru a descoperi locații noi.

Urmărește-ne și pe Google News

AI-ul generativ va permite utilizatorilor să realizeze căutări mai amănunțite în cadrul serviciului, decât este posibil cu tradiționala funcție de căutare.

De exemplu, utilizatorii pot cere AI-ului, în scris sau prin comenzi vocale, să le arate „restaurante din orașul X cu o atmosferă relaxantă”.

Google One are 100 de milioane de abonați CITEȘTE ȘI Google One are 100 de milioane de abonați

Google spune că răspunsurile AI-ului au la baza informații despre mai bine de 250 de milioane de localuri, iar aceste informații includ recenziile lăsate de cei peste 300 de milioane de utilizatori.

În teorie, funcționalitatea sună foarte bine. În realitate, însă, inteligență artificială generativă suferă în continuare de „halucinații” și nu este exclus ca AI-ul din Google Maps să pună utilizatorii pe drumuri greșite.

Pentru început, funcționalitatea va putea fi folosită doar în Statele Unite, fără să existe o estimare pentru extinderea disponibilității acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
google maps
inteligența artificială