Google Maps va indica străzile iluminate pentru navigarea pedestră

Google Maps va indica străzile iluminate pentru navigarea pedestră
scris 9 dec 2019

Șirul ce pare interminabil de facilități pe care Google le adaugă în aplicația sa principală de navigare va continua cu o funcție ce va ajuta persoanele care merg pe jos să aleagă străzile luminate mai bine.

O funcție care indică zonele din orașe ce beneficiază de lumină stradală a fost descoperită de cei de la XDA Developers și pare să fie pregătită pentru lansare oficială cândva în viitor.

Noua facilitate va lua forma unui layer care indică direct pe hartă străzile care sunt luminate seara și noaptea.

Administrația Trump ar putea include unele site-uri din străinătate ale Amazon pe o listă de piețe cu produse contrafăcute CITEȘTE ȘI Administrația Trump ar putea include unele site-uri din străinătate ale Amazon pe o listă de piețe cu produse contrafăcute

De asemenea, este posibil ca acest factor să devină o opțiune pe care utilizatorul să o poată selecta la crearea unui traseu, astfel încât aplicația să-i îndrume pașii pe străzile luminate, chiar dacă acestea presupun un anumit ocol.

Tot din indiciile descoperite în codul aplicației, se pare această facilitate va fi lansată prima oară în India, țară în care s-au înmulțit alarmant în ultima perioadă tâlhăriile și violurile.

Nu este clar cum procesează Google aceste informații, pentru a afla nivelul de iluminare al străzilor. Numărul zonelor cu sisteme inteligente de iluminare este încă mic, astfel că singura sursă de informații rămâne utilizatorul și smartphone-ului acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
lumina
oras