Google - nevoit să afirme public că Gmail este „aici pentru a rămâne” după o farsă care s-a viralizat

Google - nevoit să afirme public că Gmail este „aici pentru a rămâne” după o farsă care s-a viralizat
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2024

Google a fost nevoit să afirme public că Gmail este „aici pentru a rămâne” după ce o farsă care susținea că serviciul va fi închis s-a răspândit pe scară largă pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

O postare pe X, fost Twitter, care a fost vizualizată de peste 7 milioane de ori, susținea că Gmail va fi închis în august.

ULTIMA ORĂ FOTO Comisia Europeană aprobă fuziunea Orange-Masmovil cu condiția vânzării unor active către Digi, operatorul cu cea mai rapidă creștere în Spania CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Comisia Europeană aprobă fuziunea Orange-Masmovil cu condiția vânzării unor active către Digi, operatorul cu cea mai rapidă creștere în Spania

Google a apelat la aceeași platformă pentru a respinge afirmația falsă.

Un expert în comunicații a declarat pentru BBC că este „un exemplu clasic” al pericolelor dezinformării.

„Majoritatea oamenilor cred ceea ce văd online și există o lipsă de instrumente și procese pentru a verifica faptele”, a declarat Richard Bagnall, șeful firmei de evaluare a comunicațiilor CARMA.

FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză în IT - Companie românească cumpără un furnizor major lansat de ingineri de la Facebook și Yahoo

Gmail este cel mai popular serviciu de e-mail din lume, cu peste 1,5 miliarde de utilizatori activi în întreaga lume, potrivit Statista.

În 2023, Google și-a oprit serviciul de jocuri Stadia, funcția YouTube Stories asemănătoare Snapchat și a început să închidă conturi Gmail vechi și inactive.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gmail