Google Pay va folosi recunoașterea facială pentru utilizarea cardurilor de fidelitate

Google Pay va folosi recunoașterea facială pentru utilizarea cardurilor de fidelitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2017

Serviciul de plată cu telefonul Google Pay va permite utilizatorilor care dețin carduri de fidelitate să le folosească pe bază de autentificare facială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câteva linii de cod descoperite în Google Pay trădează o opțiune a unei versiuni viitoare a aplicației prin care numeroșii utilizatori care au carduri de fidelitate la diverse magazine le vor putea folosi prin intermediul recunoașterii faciale.

Înregistrarea cardurilor de fidelitate este una dintre facilitățile oferite de serviciul Google Pay. Aceasta reprezintă o alternativă digitală, care permite salvarea pe telefon a cardurilor, în locul stocării în portofel.

Folosirea cardurilor de fidelitate digitale presupune în prezent scanarea în magazin a acestora. Noua facilitate va permite însă magazinelor să-și recunoască clienții fideli printr-o scanare facială.

Facebook ar putea lansa luna viitoare primele sale seriale originale CITEȘTE ȘI Facebook ar putea lansa luna viitoare primele sale seriale originale

Scanarea facială va presupune existența în magazin a unui dispozitiv, înregistrat în sistemul Google Pay, care să poată realiza rapid o fotografie și, în același timp, să dubleze conformarea identității prin detectarea locului în care se află telefonul utilizatorului.

Dispozitivul cu pricina ar putea fi implementat în cadrul sistemelor de supraveghere, astfel încât în momentul în care clientul folosește cardul, autentificarea să fi fost realizată deja automat.

Această opțiune se va numi Visual ID și va oferi retailerilor o metodă mult sigură și rapidă de procesare a cardurilor de fidelitate.

Google Pay nu este disponibil deocamdată în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google pay
carduri de fidelitate